Türkiye Burada Sohbet Ediyor
Bolu İli Tarihi
Bolu’da bilinen en eski uygarlık Hititler’dir. Bolu, Hititlerden sonra sırasıyla Frigler, Persler derken Makedonya kralı Büyük İskender topraklarına dahil oldu.
Ardından Bitinya, Roma imparatorluğu ve ardından da Malazgirt zaferi sayesinde 1080’li yıllarda Türkmenler Bolu’ya yerleşmişlerdir. Sonraki zamanlarda Osmanlı Devleti hakimiyetine girmiştir. Bolu yöresine ilk yerleşenlerin Bebrikler olduğu sanılmaktadır.
Bebrikya adıyla anıldığı sanılan bu yöreye MÖ 8. yüzyıl sonra batıdan gelen Bithynialılar yerleşti. Daha sonra Bithynia olarak adlandırılan bu topraklardaki başlıca yerleşme yerleri Kienos (daha sonra Prusias, bugün Konuralp) ile Bithynion (bu günkü Bolu)’du. İskender’in ölümünü izleyen dönemde Bolu yöresinde bağımsız Bitinya Krallığı kuruldu.
Roma döneminde önemi artan Bithynia, Bizans yönetimi altındayken elverişli doğal konumu sayesinde 7. ve 9. yüzyıllardaki Arap akınlarından etkilenmedi. 11.yy’dan sonra Bizanslılar ile Anadolu Selçuklular arasında el değiştiren yöre 13. yüzyılda Anadolu Selçuklularının, daha sonra İlhanlıların eline geçti.
Osman Gazi döneminde (1299-1324) Konur Alp tarafından Osmanlı topraklarına katıldı ve sancak merkezi yapıldı. 1324-1692 dönemine Bolu’yu yöneten sancak beyleri arasında Konur Alp, Gündüz Alp, I. Süleyman (Kanuni) ve Zor Mustafa Paşa dikkat çeker.
Bolu chat sohbet sitesi olarak sizlerin huzuruna çıkan sohbetmisali.com sitemiz hep kaliteli bir arkadaşlık ortamı içerisinde chat sohbet imkanı sunan en kaliteli chat sitesidir.
Türkiye yüzölçümünün %1,015’lik bölümünü kaplayan Bolu İli, 8.276 km² (827.600 Ha.) yüzölçümü ile Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alır. İl arazisinin yaklaşık % 18’ini tarım alanları oluşturmaktadır. Orman alanları ise % 59’luk bir oran ile Türkiye ormanları içinde % 2,55’lik paya sahiptir. Çayır ve meraların kapladığı alan yaklaşık % 15’tir. Geriye kalan % 8 dolayında alan ise tarım dışı alanlardır.
Ortalama rakım 1000 m., merkez ilçe rakımı ise 725 m. civarındadır. Matematiksel konum açısından 30 derece 32 dakika – 32 derece 36 dakika doğu boylamları ile 40 derece 06 dakika – 41 derece 01 dakika kuzey enlemleri arasındadır. 2017 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilçe ile birlikte 9 ilçe, 4 belde ve 491 köy vardır.
Bolu’nun ilçeleri şunlardır:
Bolu (merkez)
Dörtdivan
Gerede
Göynük
Kıbrıscık
Mengen
Mudurnu
Seben
Yeniçağa
Bolu’ya özgü özelikler
Abant, Yedigöller, Gölcük, Gölköy, Aladağ, Köroğlu Dağı, Kartalkaya, Akkayalar, Seben Elma Festivali
Göynük, Mudurnu tarihi özellikleri
Kökez suyu
Seben Gölü
Nakış İğnesi
Mudurnu el sanatları
Aşçılık
Maden suları : Akmina ve Çelik Bolu’dan çıkmaktadır.
Türkiye’nin en büyük ormanlık alanı Bolu ilinde bulunmaktadır.
Bolu, Seben ve Mudurnu kaplıcaları
Tokat-i Hayrettin Hazretleri Türbesi
Kartalkaya Kayak Merkezi
Sarıalan Yaylası
At Yaylası
Köroğlu Dağı
Kıbrıscık Yaylası
Sinnecük Yaylası
Tembel Yaylası
Ardalan Yaylası
Yazıca Yaylası
Saçlık Tepesi
Tarihi Kıbrıscık Evleri
Göynük Zafer Kulesi
Göynük Gazi Süleyman Paşa Camii
Göynük Gazi Süleyman Paşa Hamamı
Göynük Akşemsettin Hz.Türbesi
Göynük Ömer Sıkkiyn (Bıçakcı)Türbesi
Göynük Debbağ Dede (Tabak Dede) Türbesi
Göynük Çubuk Gölü
Göynük Sünnet Gölü
Sohbetmisali.com 2022-2023 yılında faaliyete geçmiş bir sohbet sitesidir. Farklı şehirlerden insanlarla bir araya gelerek yeni sohbet arkadaşlıkları kurun.